Servicios

Objectiu

Aquest any 2022 es reprén una nova edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí que va ser suspés el 2020 amb motiu de la pandèmia de la Covid-19.

El passat any 2021 el Concurs va celebrar una de les edicions més especials en la qual restauradors de Vinaròs van demostrar la seua resiliència i bon fer en temps difícils, per ser ells els protagonistes del Concurs que va canviar l’adjectiu qualificatiu «nacional» per «local». Els 3 guanyadors de l’edició local van ser l’evidència de l’alt nivell gastronòmic del destí turístic Vinaròs.

L’objectiu principal del Concurs és seguir apostant per promocionar la gastronomia de qualitat, de proximitat i lligada a productes locals, com el genuí llagostí de Vinaròs.

Vinaròs és un destí turístic de sol i platja que, a més, és reconegut i valorat com un destí gastronòmic que qualsevol persona viatgera, turista, excursionista... pot visitar simplement per gaudir d’una excel·lent experiència gastronòmica.

Vinaròs pertany al club de producte gastronòmic nacional Saborea España i els seus restaurants treballen dia a dia en la difusió de l’ús de productes de proximitat. Fruit d’aquest treball molts establiments ostenten el distintiu Castelló Ruta de Sabor o el de l’Exquisit Mediterrani, marques gastronòmiques provincial i autonòmica respectivament que demostren i reforcen l’aposta per l’ús de productes de quilòmetre zero.

En l'edició d'enguany, l'organització del Concurs continua apostant per conformar un jurat de reconegut prestigi i també, per atreure la participació de restauradors de tot l'estat.

La figura de la presidència del Jurat del Concurs Nacional de Cuina ha estat representada per referents com Carme Ruscalleda, presidenta del jurat l’any 2006; Jordi Roca el 2007, Ricard Camarena el 2008, Kiko Moya en l’edició 2014 o Miguel Barrera el 2016.

foto1foto2foto3    


Regidoria de Promocó de la Ciutat i Interés Turístic
Passeig de Colom, s/n • 12500 Vinaròs
Tel. 964 455253 
www.turisme.vinaros.es
turisme@vinaros.es