Servicios

Presentació

PRESENTACIÓ DEL CONCURS NACIONAL DE CUINA APLICADA AL LLAGOSTÍ A BILBAO

Amb l'objectiu de donar a conèixer el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs en tot el territori nacional, al llarg dels últims anys s'han realitzat actes de presentació i promoció del mateix en ciutats com Barcelona, ​​Sant Sebastià, Saragossa, València, Madrid, Pamplona, ​​Logronyo i Vitòria, en l'anterior edició.

Per a l'organització de l'esmorzar i posterior còctel de presentació s'ha comptat amb cuiners de reconegut prestigi com Martín Berasategui, Ricard Camarena, Àngel Palacios, Koldo Rodero, Francis Paniego i Patxi Eceiza.

En aquesta tretzena edició la ciutat escollida ha estat Bilbao, i serà el restaurant Els Furs de Bilbao, l'encarregat d'acollir l'esdeveniment, el dinar serà preparat pel xef Paul Ibarra.

RESTAURANT ELS FURS DE BILBAO

Xef Paul Ibarra Larrañaga

Inaugurat el 1878 sota el nom de Bar Colom, el 1930 va ser adquirit per la família Arana i mudar de nom a Els Furs, al·ludint a la seva situació en ple centre històric de Bilbao. El 2015, després d'una rehabilitació integral en la qual s'han respectat totes les seves senyes d'identitat, Els Furs reobre les seves portes amb una proposta de cuina tradicional basada en els millors productes.

El Xef del restaurant Els Furs és Paul Ibarra Larrañaga (Barakaldo, 1975). Va estudiar a l'Escola Superior d'Hostaleria d'Artxanda, Bilbao. Posteriorment va realitzar les pràctiques al restaurant del Museu Guggenheim. Va ser el conegut xef Fernando Canales qui va encarrilar la seva carrera, gràcies a ell va realitzar les pràctiques al restaurant Mugaritz, (Guipúscoa), tenint-després com a mà dreta al restaurant Etxanobe de Bilbao. La seva trajectòria professional es centra a Biscaia. Ha treballat en els restaurants Zaldúa de Pedernales, Kaian de Plentzia, a Silken Bilbao ia Meaztegui.

L'any 2008, Fernando Canales el recupera com a encarregat del departament I + D de l'Etxanobe, esforçant-se a unir investigació, creativitat i experimentació.

Des d'aquest moment la seva formació ha estat contínua realitzant diversos cursos a El Bulli o al Basque Culinary Center. També col·labora els caps de setmana a la Cadena Ser Euskadi, al programa Delicatessen. Quan parla de mestres, dos noms li vénen al cap, Alain Ducasse i Fernando Canales.

En el dinar que se servirà amb posterioritat a la presentació oficial del Concurs, es podrà degustar aquest exquisit menú:

Aperitiu

Grills de Bilbao i llagostins de Vinaròs

Entrants

Cresta de sardines en escabetx Llagostins de Vinaròs al pil-pil

Peix

Coc de bacallà

Carn

Allipebre d'euskal txerri

Postre

Torrija de pa brioix xopa de llet i confitura de taronja i ametlles

Begudes

Vins Magnanimus de raïm del Pla Vilafaméss

Aigües minerals