Servicios

Denominació

Els llagostins comercialitzats per les confraries de pescadors de la província de Castelló podrien comptar en un futur pròxim amb la denominació d'origen Llagostí de Vinaròs. A Vinaròs s'està treballant des de fa diversos anys per poder implantar aquesta denominació d'origen o la de producte de qualitat.

L'Institut de Qualitat Agroalimentària Valencià, òrgan dependent de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat Valenciana ha recomanat que els llagostins capturats en els ports de la província de Castelló (Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Castelló i Borriana) ho facin sota la marca "DO Llagostí de Vinaròs".

Les confraries de pescadors de tota la província estan d'acord en acceptar la denominació d'origen Vinaròs per a totes les captures que es realitzin en aquest àmbit territorial. Així doncs, l'Ajuntament de Vinaròs ha traslladat a l'Institut de Qualitat Agroalimentària Valencià la necessitat de crear un òrgan en el qual estiguin representades totes les parts, a través del qual es doni forma a la reglamentació en la qual es basi aquesta denominació d'origen.

Vinaròs ha realitzat sempre un gran esforç en la promoció d'aquest crustaci d'indubtable qualitat. Bona prova d'això és el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí, que ha adquirit un gran renom i repercussió, celebrant aquest any la seva tretzena edició.