Servicios
Toño Rodríguez, el mejor cocinero del año, será el presidente del jurado del XXI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

Estarà format per xefs, crítics gastronòmics, periodistes i bloguers de gran trajectòria professional especialitzats en l'àmbit de la gastronomia

Turisme Vinaròs ha donat a conèixer el jurat que serà l'encarregat de valorar els plats del XXI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí. Com cada edició s'ha apostat per noms rellevants dins del món gastronòmic i culinari, fet que ajuda a atorgar al certamen la importància que mereix i fa de Vinaròs un referent a nivell estatal.

El president del jurat serà Toño Rodríguez, millor cuiner de l'any 2024 en el concurs organitzat pel Grupo Caterdata en el marc de la fira Alimentaria & Hostelco. Cal destacar que el seu restaurant, La Era de Los Nogales de Sardas, en Osca, ostenta un Sol de la Guía Repsol i al 2016 va obtenir el Llagostí de Plata en el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs. També cal assenyalar que l'any 2018 va ser el campió del V certamen nacional de gastronomia de Facyre.

Pel que fa als vocals seran els següents:

- Joan Garí: és escriptor i periodista. Escriu llibres sobre viatges i gastronomia. Col·labora habitualment en diferents tribunes periodístiques com ara El País. Al 2017 va publicar el llibre “El rebost perfecte. La Cuina de Miguel Barrera”, el qual va merèixer el Gourmand World Cookbook Awards en les categories de millor xef/restaurant i millor llibre de cuina d'Espanya en llengua valenciana.

- Paco Alonso: és periodista i influencer gastronòmic. Treballa en els serveis informatius de RTVE de la Comunitat Valenciana. Col·labora setmanalment a La Vanguardia amb articles d'opinió i és el creador de wikipaella.org, així com de laculturadelalmuerzo.org, dos plataformes que han servit per destacar el valor de la sociabilitat al relat gastronòmic de la Comunitat Valenciana.

- Vicent Gil: és periodista i influencer gastronòmic. Ha treballat en diversos mitjans radiofònics i de premsa escrita valenciana com ara Las Provincias o la Cadena Cope. Recentment ha emprés el seu projecte més personal, i ha creat el web elgastroturista.es i també fa una secció amb el mateix nom a València Radio.

- Ferran Lleixa Ramon: és el coordinador de programes acadèmics de pastisseria en el Campus Universitari de Gastronomia i Management Culinari de GASMA-C.E.U a Castelló. També va ser el responsable de l'obrador d'Oriol Balaguer.

D'aquesta forma el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs es confirma com una plataforma ideal per a xefs consagrats i cuiners que despunten per tal que demostren la seua capacitat tècnica i creativa amb l'objectiu de millorar un dels productes gourmet més destacats del panorama nacional, el llagostí de Vinaròs.

D'altra banda, cal recordar que el termini d'inscripció al Concurs encara restarà obert fins al 16 de maig per a tots els professionals del sector. Més informació sobre les bases i la inscripció al web www.llagosti.vinaros.es.