Servicios

El Llagostí de Vinaròs

A la costa de Vinaròs existeixen abundants i rics caladors que ofereixen gran varietat de peix i marisc. El peix d'aquest litoral és capturat per la flota artesanal amb mètodes respectuosos que garanteixen l'equilibri ecològic de les nostres preuades reserves pesqueres. Gràcies a l'esforç dels pescadors, el producte arriba al mercat cada dia en unes condicions òptimes de frescor i qualitat.

Cal destacar que la qualitat i textura del llagostí de Vinaròs és diferent respecte a altres captures de la costa mediterrània, a causa de les aigües de baixa salinitat del litoral i un clima suau i temperat durant tot l'any. Combinació que dóna lloc a una elevadíssima QUALITAT. D'aspecte, és un llagostí increïble, tant per l'elegància i subtilesa externes, com per la seva carnositat. Un producte incomparable i únic amb una producció limitada i localitzada al litoral mediterrani d'aigües transparents que va des del Delta de l'Ebre fins a Peníscola.

El llagostí de Vinaròs presenta una grandària que pot arribar fins als 20 centímetres en els exemplars grans, i amb un gruix molt considerable. El seu color fluctua entre els rosats i marrons, amb una sèrie de bandes transversals en el seu abdomen; en la seva cua s'aprecien unes tonalitats que recorden la bandera republicana. Aquests tons que es veuen matisats per la lluentor de la seva frescor, que li proporciona reflexos de color taronja viu. Físicament té unes característiques distintives, la carnositat i força del seu cos. Quant al seu gust, es pot afirmar que es tracta d'un dels llagostins més saborosos de la Península. La delicadesa del seu sabor es deu a la riquesa d'aliments de les aigües d'aquesta costa, enriquits pels dipòsits del riu Ebre, que confereixen a les seves carns unes característiques organolèptiques especials.

Elegant, perquè el seu sabor és exquisit; incomparable, perquè el llagostí de Vinaròs és únic; i sorprenent per la quantitat de sensacions que desperta la seva degustació. El llagostí de Vinaròs és, doncs, un producte de qualitat indiscutible amb un futur prometedor, que dia a dia està conquerint un merescut espai en l'alta gastronomia espanyola.