Servicios

Vinaròs

Ciutat mediterrània al nord de la província de Castelló, Vinaròs és privilegiada per unes característiques pròpies que li confereixen singularitat. Les seves cales i platges conviden al gaudi i al descans. La naturalesa i l'esport es conjuguen en les senderes per la costa i l'interior. Les compres, l'entreteniment i la cultura s'amaguen en el seu centre històric, descobrint la part més monumental de la ciutat. La diversió i, al seu torn, la tradició resideixen en les seves moltes celebracions, com són les festes del Carnaval i la Setmana Santa, les dues festes declarades Festa d'Interès Turístic Autonòmic. La magnífica gastronomia i els excel·lents llagostins de Vinaròs són tot un plaer inevitable. Vinaròs suposa, sens dubte, una experiència. Te la perdràs?

Submergeix-te en les seves cales i platges

Vinaròs t'ofereix un paisatge únic i força diferent al d'altres llocs de la Comunitat Valenciana, on cales amagades entre roques es combinen amb àmplies platges de fina sorra sota un intens color blau del cel i del mar. En els seus dotze quilòmetres de costa, les aigües cristal·lines i de càlida temperatura, et conviden al bany i la pràctica d'esport nàutic i d'aventura. La qualitat i el respecte pel medi ambient són les màximes en platges i cales, avalades per la certificació ISO 14001 atorgada per AENOR i que garanteix un servei òptim així com les millors condicions mediambientals.

Familiar platges i calesFamiliabarco

Destinació Familiar

Vinaròs és una destinació turística especialitzat en oferta familiar. Tant les empreses com l'oferta que genera el propi Ajuntament de Vinaròs, sempre tenen en compte aquest aspecte. Un exemple d'això són les audioguies de destinació familiar que permeten fer un recorregut pel més destacat del patrimoni històric local.

Descàrregues: audioguies.vinaros.es

Destinació Gastronòmic

La gastronomia és un dels grans atractius de Vinaròs pels quals es realitzen múltiples jornades gastronòmiques durant l'any que ofereixen la possibilitat de disfrutar dels productes típics de la terra. La seva tradició marinera unida a la riquesa d'hortalisses i verdures de la seva agricultura aporten una àmplia varietat de sabors i aromes al seu mediterrani receptari de cuina. Els arrossos, peix i marisc al costat del llagostí de Vinaròs, de reconeguda fama en el món gastronòmic pel seu sabor i qualitat, són la base culinària dels més variats i saborosos plats que segur et atraparan.

La frescor en els productes i la tradició s'alien amb la innovació en les cuines dels restaurants vinarossencs, que ofereixen la millor de les experiències a través dels seus senzills i alhora elaborats guisats. El amaniment d'oli d'oliva procedent dels camps d'oliveres de la zona del Maestrat, la qualitat de cada un dels ingredients i la bona preparació de la cuina confereixen a més un valor afegit a l'àmplia cultura culinària de Vinaròs. No podem deixar de banda l'elaboració d'una gran i rica varietat de dolços i salats tradicionals que aporten un veritable plaer per als sentits, com la coca de sal i el pastisset de tomata i tonyina o els pastissets de moniato i de cabell d'àngel o els coneguts llepolstins, pastes de te amb forma de llagostí elaborats amb essència de taronja i ametlla.

Vinaròs Llèpol o Vinaròs Al Forn son exemples d'algunes de les iniciatives que promouen i enalteixen la pràctica culinària de la ciutat, donant l'oportunitat al visitant de provar les especialitats salades o dolces que ofereixen els establiments que pertanyen tant al Gremi de Forners de Vinaròs com al Grup de Pastisseria de Vinaròs.

MercatParellaGastronomia

Durant l'any, a més de les diferents jornades de la Galera, el Llagostí de Vinaròs, el Ranxo Mariner o els Arrosos, podem disfrutar de múltiples experiències gastronòmiques com les visites guiades acompanyades de vermut i tapa, on es poden visitar les Oliveres Mil·lenàries de La Jana i les del Paratge Natural del Puig o assistir a la subhasta de peix a la Llotja i el Mercat Municipal de Vinaròs. En aquest últim també podem trobar el conegut Tast del Territori, un esdeveniment organitzat durant tot l'any i amb una freqüència mensual on es realitzen degustacions i presentacions de productes agroalimentaris de qualitat de Vinaròs i el seu àmbit comarcal. L'objectiu d'aquests esdeveniments es apropar el mercat i els seus productes a la població local i als visitants, així com establir vincles entre el producte que es presenta i restauradors o altres establiments.

Vinaròs, a més de formar part del club de producte turístic nacional Saborea España, també forma part de Castelló Ruta del Sabor, una proposta que pretén reconèixer els aliments i sabors elaborats i produïts dintre de la província i que sigueixen estrictes estàndards de qualitat, amb el propòsit d'impulsar el consum de productes locals i de proximitat de la nostra terra. Ambdòs clubs de producte també promouen la creació d'experiències gastronòmiques en l'àmbit dels seus associats. 

Visita la nostra web: www.turisme.vinaros.es

 

Tourist Info Vinaròs

Tel. 964 453 334

Passeig de Colom, s/n

vinaros@touristinfo.net

facebook.com/TurismeVinaros

@Turisme_Vinaros