Servicios

Objectiu

Aquest any 2024 tenim la satisfacció de celebrar la XXI edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs. Un Concurs pioner a l’Estat espanyol d’aquestes característiques que va començar la seua trajectòria ara fa vint-i-un anys quan els esdeveniments i concursos gastronòmics encara no havien assolit el punt àlgid que avui dia el sector gastronòmic s’ha guanyat a pols.

L’objectiu principal del Concurs és, any rere any, apostar per promocionar una gastronomia de qualitat, de proximitat i lligada a productes locals, com és el genuí llagostí de Vinaròs.

Vinaròs és un destí turístic de sol i platja, però que, a més, és reconegut i valorat com un destí gastronòmic perquè la persona viatgera, turista, excursionista...ens visite i gaudisca de tota una experiència gastronòmica.

Vinaròs pertany al club de producte gastronòmic estatal Saborea España i els seus restaurants treballen dia a dia en la difusió de l’ús de productes de proximitat, la qual cosa garanteix la sostenibilitat del sector, no tan sols gastronòmic, sinó de tota la cadena de valor que comprén des dels productors fins als mateixos hotelers i cuiners que transformen el producte en les seues cuines abans d’arribar a les nostres taules.

Fruit d’aquest treball molts establiments de Vinaròs ostenten el distintiu Castelló Ruta de Sabor i el de l’Exquisit Mediterrani, marques gastronòmiques provincial i autonòmica respectivament que demostren i reforcen l’aposta per l’ús de productes de quilòmetre zero.

En l'edició d'enguany, l'organització del Concurs continua apostant per conformar un jurat de reconegut prestigi i també, per atreure la participació de restauradors de tot l'estat.

La figura de la presidència del Jurat del Concurs Nacional de Cuina ha estat representada per referents com Carme Ruscalleda, presidenta del jurat l’any 2006; Jordi Roca el 2007, Ricard Camarena el 2008, Kiko Moya en l’edició 2014 o Miguel Barrera el 2016, podeu vore l’històric de Presidents i Presidentes del Jurat aquí.

foto1foto2foto3    


Regidoria de Turisme
Passeig de Colom, s/n • 12500 Vinaròs
Tel. 964 45 52 53 
www.turisme.vinaros.es
turisme@vinaros.es