Servicios
Fotoguanyadors_2021

2021-06-07

La creació dels xefs Agustí Marcos i Lupe Saigua ha convençut al jurat per la seua originalitat, així com per l’excel·lent tracte del producte

Vinaròs s'ha convertit durant la jornada d'avui en el referent gastronòmic del territori amb la celebració del XVIII Concurs de Cuina Aplicada al Llagostí. Enguany, amb motiu de la pandèmia, s'ha fet una edició especial al santuari de la Misericòrdia amb la participació dels xefs locals, que han sorprés al jurat amb receptes úniques i innovadores.

El llagostí d'Or 2021, amb un guardó de 1.500€, ha sigut per al Nou Bar amb la creació Llagostí de Vinaròs amb mares de vi de cent vint anys. El segon premi, amb 1.000€ i el Llagostí de Plata, ha sigut pel restaurant Nou Parada amb la proposta Llagostí de Vinaròs confitat amb aroma de cítrics, tocs de salsa cocomar, maionesa de plàncton i cruixent denciam de mar. El tercer guardó, amb 500€ i el Llagostí de Bronze, ha sigut per a la recepta Llagostí de Vinaròs, allipebre dels seus caps, aire del seu corall i mosaic de primavera elaborada pel restaurant Teruel.

Cal destacar que els restaurants participants formen part de les Jornades de la Cuina del Llagostí que se celebren a la localitat, amb menús elaborats amb els millors productes de proximitat i al preu únic de 25€. Entre les diferents receptes que proposen cada restaurant s'ha inclòs la creació que han presentat avui al Concurs de Cuina, perquè els comensals també la puguen degustar i votar la que més els agrade. Segons els criteris del públic, la millor creació és la del restaurant La Mar de Bo, amb el plat Capellanet de mar farcit de mousse de llagostí de Vinaròs sobre pastís de carxofa gratinat amb allioli de mel, que ha aconseguit un guardó de 750€ més el Llagostí del Públic.

Durant l'acte d'entrega dels guardons, l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, comentava que "el llagostí és, sense cap mena de dubte, el producte amb el que la ciutat aconsegueix un valor afegit a la seua oferta turística". En aquest sentit, afegia que el llagostí ha de ser el centre de les polítiques per fer un pas definitiu cap al turisme gastronòmic i de qualitat. D'altra banda, anunciava que després de 18 edicions del Concurs de Cuina cal donar un nou impuls al certamen per a continuar sent un referent a l'Estat.

Per la seua banda, el director de d’Intel·ligència Turística, Mario Villar, amb la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, han volgut estar presents durant la celebració del concurs per mostrar el suport, tant de la Generalitat Valenciana com de la Diputació, cap al certamen i en especial cap al turisme gastronòmic. Segons comentava Villar, la ciutat de Vinaròs ha sigut pionera en aquest tipus de concursos i des del Govern Provincial sempre estaran al costat d'iniciatives com aquestes que ajuden a promocionar els productes gastronòmics del territori.